Profiili - Christoph Schneider

Christoph Schneider Nimi: Christoph "Doom" Schneider.
Syntynyt: 11. toukokuuta 1966, Berliini, Itä-Saksa.
Asuinpaikka: Berliini.
Pituus ja paino: n. 190cm/85kg.
Osa yhtyeessä: Rummut.
Paikka lavalla: Takana keskellä.
Entiset yhtyeet: Die Firma, Feeling B.

Christoph syntyi vuonna 1966 itä-berliinissä. Hänen perheeseensä kuului vanhempien lisäksi viisi siskoa sekä isoveli. Schneider on perheen toiseksi vanhin lapsi. Schneiderin isä oli teatteri-ohjaaja sekä konservatorion professori, äiti ammattimuusikko. Christophin ollessa noin kymmenen vanha ilmoitti isä hänet klassiseen orkesteriin jossa hän soitti trumpettia. Schneider muistaa aina ihailleensa rumpaleita, jotka Christoph Schnieder istuivat hänen takanaan orkesteriharjoituksissa. Hän halusi aloittaa rumpujen soittamisen, mutta isä vastusti tätä jyrkästi, hän halusi Christophin soittavan mieluummin jotain klassista soitinta. Ollessaan kolmetoista Schneider sai isoveljeltään lahjaksi alumiinitölkeistä tehdyt rummut, joilla hän harjoitteli ahkerasti soittamalla mm. AC/DC:tä ja Deep Purplea. Isä huomasi ettei voinut estää Christophia soittamasta rumpuja, ja päätti lähettää hänet konservatorion pääsykokeisiin. Huolimatta siitä että isä oli kyseisessä konservatoriossa professorina, Schneider hylättiin kahdesti. Myöhemmin hän on ottanut muutamia rumputunteja, mutta on pääasiassa itseoppinut rumpali.

Ennen armeijaa Schneider työskenteli tietoliikenneasentaja-harjoittelijana. Hän on Rammsteinin jäsenistä ainoa joka on suorittanut asepalveluksensa. Suoritettuaan armeijan Christoph soitti saksalaisessa Die Firma nimisessä yhtyeessä. Tämän lisäksi hän soitti satunnaisesti myös Feeling B:ssä. Ennen Rammsteinin perustamista Christoph asui silloisen The Inchtabokatablesin basistin, Oliver Riedelin kanssa.

Schneider on tällä hetkellä naimisissa Ulrike Schmidtin kanssa, jonka kanssa hän avioitui vuonna 2014. Parilla on tiettävästi kaksi lasta. Schneiderin harrastuksiin kuuluvat puutarhan hoitaminen, veneily sekä thainyrkkeily. Hänen "Doom" lempinimensä on peräisin samannimisestä tietokonepelistä. Schneider esiintyi vuonna 1999 Tillin kanssa ranskalaisessa Pola-X elokuvassa. Christophin Constance sisko on toiminut Rammsteinin puvustajana.


Lainauksia:

- Puoli tuntia konsertin jälkeen tunnelma on vielä tallella, voit tuntea yleisön energian ja lämmön. Sitten kaikki puretaan nopeasti... Huomaat että olet elossa vain hetken.
- Suurta kiertuetta varten palkataan noin 100 ihmistä. Joskus katselin kun he rakensivat tai purkivat lavan, on uskomatonta kuinka paljon työtä tarvitaan kaksituntista konserttia varten.


Christoph Schneider