Profiili - Paul Landers

Paul Landers Nimi: Paul Heiko Landers.
Syntynyt: 9. joulukuuta 1966, Berliini, Itä-Saksa.
Asuinpaikka: Berliini.
Pituus ja paino: n. 172cm/79kg.
Osa yhtyeessä: Rytmikitara.
Paikka lavalla: Edessä vasemmalla.
Entiset yhtyeet: First Arsch, Die Firma, Feeling B.

Paul syntyi Hierschen perheeseen itä-berliinissä vuonna 1966. Joidenkin tietojen mukaan hän olisi syntynyt 2 kuukautta ennen laskettua aikaa, josta luultavasti johtuu hänen pieni pituutensa. Paulin isä oli kieltenopettaja ja puolalaisperäinen äiti erityisopettaja, lisäksi hänellä on 3 vuotta vanhempi sisko. Paul Landers On usein väitetty että hän olisi syntynyt valko-venäjällä, mikä ei pidä paikkaansa. Tosin 7-vuotiaana hän on asunut vuoden verran moskovassa, jonka johdosta hän osaa puhua venäjää.
Vanhemmat halusivat Paulin opiskelevan muusikoksi ja lähettivät tämän pianotunneille, mutta pian hän kuitenkin siirtyi kitaraan. Hänen ensimmäinen

kitaransa oli halpa kopio Fender Telecasterista, jonka hän on myöhemmin lahjoittanut hyväntekeväisyyten. Paulin ollessa noin 16-vuotias hänen vanhempansa erosivat ja äiti meni uudelleen naimisiin. Paul ei kuitenkaan tullut toimeen isäpuolensa kanssa, joten hän muutti pois kotoaan. Tuohon aikaan hän työskenteli mm. kirjastossa sekä metalli- ja tietoliikennealalla.

17-vuotiaana Paul liittyi Feeling B:hen, jossa hän tutustui Flake Lorenziin sekä Aljoscha Rompeen. Feeling B:n lisäksi hän on soittanut satunnaisesti myös First Arschissa sekä Die Firmassa.
Paul on syntymänimeltään Heiko Paul Hiersche, Landers on peräisin hänen entiseltä vaimoltaan Nikki Landersilta jonka hän nai noin 20-vuotiaana. Pari erosi myöhemmin, mutta Paul päätti pitää vaimonsa sukunimen, lisäksi hän muutti Paulin etunimeksen. Erottuaan Nikkistä Paul muutti bändikaverinsa Flaken luokse, ja ystävykset tienasivat elantonsa musiikillaan sekä myymällä itsetehtyjä vaatteita.

Paulilla on ainakin kaksi lasta, poika Emil suhteestaan Nikki Landersin kanssa, sekä tytär jonka äiti on tiettävästi Paulin nykyinen vaimo Arielle Tross.


Lainauksia:

- Emme ole koskaan halunneet kommunikoida yleisön kanssa kliseisellä tavalla "hei lontoo" tms. Kommunikoimme yleisömme kanssa pyrotekniikallamme.
- Ihmettelen usein miksi 12 000 suomalaista tai ruotsalaista haluavat nähdä meidät.
- Sosialismissa eniten pidin siitä että rahalla ei ollut mitään merkitystä. Kapitalismissa raha näyttää hallitsevan kaikkea.
- Vaimoni ja tyttäreni pitävät molemmat sitä inhottavana videona. Me ajattelimme sen olevan hieno idea. Teimme sen yksinkertaisesti siksi että halusimme. Mielestäni artistin on tärkeää saada ideoitaan esille. Taiteen pitäisi aina hieman myös provosoida ja häiritä, siinä on koko taiteen idea. (Paul puhuessaan Mann Gegen Mann musiikkivideosta).
- Olemme aina tarvineet tietyn verran aikaa ennen kuin olemme pystyneet alkaa työstämään seuraavaa albumia. Rammstein on kuin vanha auto josta pitää pitää huolta. Jos kohtelet sitä hyvin, se kestää kauan. Monet bändit näyttävät hajoavan jo viiden vuoden jälkeen, onneksi meillä on kuitenkin mennyt hyvin.


Paul Landers