Rammstein-HQ @ Facebook Rammstein-HQ @ YouTube Rammstein-HQ RSS-syöte Google Translate
Haastatteluja & kirjallisuutta
19.09.2017
Kesän festarikiertueen päätyttyä on yhtye antanut haastatteluja useille eri medioille. LoudWiren ja Resurrection Festin haastattelema Richard kertoo mm. että yhtyeellä on tällä hetkellä 28 "ideaa" tulevaa albumia varten ja huolimatta siitä että hän oli melko hermostunut paluusta studioon on hän kuitenkin nauttinut jälleen bändin yhdessäolosta. Richard kertoo myös ettei bändillä ole tällä hetkellä lainkaan levysopimusta eikä manageria joten heihin ei kohdistu painetta tältä suunnalta. Hän vahvistaa myös että yhtye etsii parhaillaan uutta tuottajaa sillä tuotantotiimi on pysynyt viimeiset 20 vuotta melko samana ja nyt yhtye haluaa kokeilla jotain uutta. Richard myös vihjaa tulevan albumin mahdollisesti jäävän yhtyeen viimeiseksi joten hän haluaa antaa kaikkensa sille. Richardin sanomiset nostivatkin melkoisen kohun saksankielisessä mediassa tällä viikolla kun useat eri julkaisut uutisoivat Rammsteinin päättäneen lopettaa uransa seuraavan albumin jälkeen. Bändi oikaisi huhuja kotisivuillaan sanomalla että he eivät ole tehneet "salaisia" suunnitelmia jäähyväisalbumista tai -kiertueesta vaan menestyksekkään festarikiertueen jälkeen keskittyvät nyt uusiin kappaleisiin.

Paul puolestaan kertoo MetalInjectionin haastattelussa yhtyeen nauttineen kesän kiertueesta ja palaavan studioon syyskuussa pidettyään hieman kesälomaa. Paulin mukaan kesän kiertue oli tarkoituksella lyhyt sillä osa yhtyeen jäsenistä hän itse mukaan lukien olisi halunnut keskittyä uuteen albumiin ja osa halusi lähteä kiertueelle. Myös Paul kertoo yhtyeen haluavan kokeilla jotain uutta tulevalla albumillaan mutta vakuuttaa myös että yhtye ei eksy liian kauaksi tutusta Rammstein-soundista. Ohtuleht.ee:n haastattelussa Paul kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia bändin lavashowsta kuten että Sonnen aikana nähtävä pyrotekniikka saa Tillin juomapullot sulamaan ja joskus Schneiderin on heitettävä pyroteknikoita kohti rumpukapula merkiksi sietämättömäksi käyvästä kuumuudesta. Paulin mukaan tuleva albumi on valmis todennäköisesti vuoden 2018 alussa.

The Independentin haastattelussa Paul ja Schneider keskustelevat Rammstein: Paris livejulkaisusta kertoen mm. että yhtye antoi melko vapaat kädet Jonas Åkerlundille filmin tekoon, mikä oli uutta yhtyeelle, sillä tähän saakka bändi on itse suunnitellut projektiensa ulkoasun. Schneiderin mukaan yhtye puuttui lopulliseen julkaisuun ainoastaan hieman rajoittamalla visuaalisia efektejä, jotka hänen mukaansa tekivät filmistä liian vaikeasti seurattavan. Paul paljastaa haastattelussa yhtyeellä olevan 24 kappaleeseen jo sanoitukset olemassa mutta tulossa ei kuitenkaan ole tupla-albumia vaan yhtye valitsee vain parhaat kappaleet albumille. Odotettavissa on siis perinteinen 11 kappaleen Rammstein-albumi. Myös Schneider kertoo yhtyeen tulevan toimeen keskenään mainiosti, "ehkä se tulee iän myötä, et enää yritä muuttaa ystäviäsi mieleiseksesi, vaan hyväksyt heidät sellaisena ja annat heille tilan minkä he tarvitsevat." Kaksikko kertoo Rammsteinin pyytäneen Olsen Involtinin johtamaan harjoituksia. Involtini on työskennellyt yhtyeen kanssa aikaisemmin Mutter ja Reise Reise albumeilla, ja hänen roolinsa harjoituksissa on auttaa yhtyettä keskittymään oikeisiin asioihin sekä ehkäistä erimielisyyksiä, "Jos kaksi meistä on eri mieltä niin otamme Olsenin päättämän suunnan. Hänen ansiostaan meidän ei tarvitse tapella niin paljon eikä kenenkään tarvitse tappaa toista saadakseen tahtonsa läpi", sanoo Schneider.

Yhteenvetona seitsemännen studioalbumin edistymisestä voidaan siis sanoa että asiat etenevät Rammsteinille tyypillisesti omaan tahtiinsa ja varsinaisia uutisia asiasta saadaan odotella vielä jonkin aikaa.

Yhtyeen jäsenillä on ollut myös aikaa keskittyä sivuprojekteihinsa sillä Till ja Flake ovat julkaisseet uutta kirjallisuutta. Flaken eräänlainen muistelmateos "Heute hat die Welt Geburtstag (Tänään on maailman syntymäpäivä)" kertoo ilmeisesti ajasta saksan punk-piireissä ennen Rammsteinin syntyä. Tillin ja Joey Kellyn yhteisteos "Yukon: Mein gehasster Freund (Vihattu ystäväni)" kertoo tarinan ystävysten matkasta läpi Alaskan erämaan sisältäen kuvia sekä Tillin runoja ja tekstikatkelmia. Molemmat teokset ovat ennakkotilattavissa RammsteinShopista:

Flake: Heute hat die Welt Geburtstag
Yukon: Mein gehasster Freund: Standart Edition, Limited Edition
Yukon-Bildband.de