Rammstein-HQ @ Facebook Rammstein-HQ @ YouTube Rammstein-HQ RSS-syöte Google Translate
Yhtye studiossa!
17.04.2018
Rammstein La Fabrique 2018
Rammsteinin 7. studioalbumi näyttää todellakin edistyvän, sillä yhtye on julkaissut Facebook-sivuillaan muutamia kuvia studiosta. Kuvat ovat mitä ilmeisemmin otettu Eddie Kramerin La Fabrique-studiolta Saint-Rémystä, Ranskasta. Kramer on 50-vuotisen uransa aikana työskennellyt mm seuraavien yhtyeiden kanssa: The Rolling Stones, Eric Clapton, David Bowie, The Beatles, Jimi Hendrix, Led Zeppelin sekä Kiss. Jatkoa odotellessa...
Schneider DW Drumsille.
21.02.2018
Rammstein Christoph Schneider
DrumMagazine.com kertoo Schneiderin ja USA:laisen DW Drumsin tehneen artistisopimuksen. Tulevalla albumilla saatetaan siis kuulla enemmän yhtyeen alkuvuosilta tuttua rumpusoundia. Viime kiertueilla Schneider soitti Sonorin rummuilla, ja sitä ennen pitkään Tamalla. Uuden rumpusetin tarkemmasta kokoonpanosta ei ole vielä tietoa.

"Nuorena itä-berliiniläisenä unelmoin aina omistavani jonain päivänä DW:n rummut. Yksi ensimmäisistä asioista mitä tein muurin murtumisen jälkeen oli että kävelin entisen länsi-berliinin puolelle ja ostin DW:n rumpusetin, joka oli tuohon aikaan erittäin kallis itä-berliiniläiseen hintatasoon nähden. Kyseisellä setillä soitin ensimmäisellä albumillamme (Herzeleid), joten paluu DW:lle tuntuu kuin ympyrä sulkeutuisi urallani."
Monument Award
05.02.2018
Rammstein Monument Award
Berliinin kaupunki on myöntänyt Rammsteinille tunnustuksen työstään kulttuuriperinnön säilyttämiseksi. Monument Award eli Ferdinand von Quast-mitali myönnettiin yhtyeelle liittyen heidän omistamaansa 1920-luvulla rakennettuun kolmiosaiseen teollisuuskiinteistöön Wilhelmsruhin kaupunginosassa, jossa yhtye säilyttää kiertuekalustoaan sekä pitää toimistoaan ja verkkokauppansa varastoa. Yhtye remontoi vuosina 2013-2016 huonoon kuntoon päätyneen kiinteistön, joka toimi kaupungin kulttuuritoimen mukaan alkusysäyksenä koko alueen kunnostamiselle. Paikalla palkitsemistilaisuudessa olivat yhtyettä edustamassa Flake, Rammstein GbR:n Stefan Mehnert ja Jan Schäfer sekä arkkitehti Mathias Jensch.

Kuva palkitsemistilaisuudesta
Kuva kiinteistöstä
Google Maps
Rammstein studioon helmikuussa.
14.01.2018
Rammstein Flake Reading Session
Flaken toisen kirjan "Heute hat die Welt Geburtstag" tiimoilta järjestetyn lukutilaisuuden yhteydessä Flake on paljastanut yhtyeen menevän studioon helmikuussa. Tällä hetkellä bändillä on useita eriasteisia demoja jotka on siis tarkoitus saattaa lopulliseen muotoonsa ja valita albumille päätyvät kappaleet. Tulevan albumin tuottaja on edelleen varmistumatta, tähän mennessä kaikki yhtyeen albumit on tuottanut Jacob Hellner, mutta kuten bändi on aiemmin kertonut, saattaa se valita toisen tuottajan. Yksi mahdollinen vaihtoehto on Sky Van Hoff jonka kanssa osa yhtyeestä olikin jo studiossa testimielessä. Flaken mukaan albumi olisi valmis vuoden loppuun mennessä ja kiertueelle bändi lähtisi vuonna 2019.
Saksan PETA neuvoo Tilliä hakeutumaan terapiaan.
08.12.2017
Rammstein Till Lindemann PETA
Eläinsuojelujärjestö PETA on avoimessa kirjeessään kehoittanut Till Lindemannia hakeutumaan terapiaan. Syy tähän on Tillin hiljattain haastattelussa kertoma seikka jonka mukaan hän tykkää rauhoittua metsästyksen ja kalastuksen parissa. PETA:n edustajan, meribiologi Tanja Breiningin mukaan "eläinten tappaminen löytääkseen itsensä on paitsi hyvin kyseenalaista, myös täysin epäloogista." Hänen mukaansa Tillin olisi hyvä käydä läpi terapiajakso kohdatakseen tunteensa, jolloin hänen ei enää tarvitsisi piileskellä kiväärinsä ja kalastusvapansa takana. Nähtäväksi jaa noudattaako Till järjestön ohjeita.

PETA:n avoin kirje
Haastatteluja & kirjallisuutta
19.09.2017
Kesän festarikiertueen päätyttyä on yhtye antanut haastatteluja useille eri medioille. LoudWiren ja Resurrection Festin haastattelema Richard kertoo mm. että yhtyeellä on tällä hetkellä 28 "ideaa" tulevaa albumia varten ja huolimatta siitä että hän oli melko hermostunut paluusta studioon on hän kuitenkin nauttinut jälleen bändin yhdessäolosta. Richard kertoo myös ettei bändillä ole tällä hetkellä lainkaan levysopimusta eikä manageria joten heihin ei kohdistu painetta tältä suunnalta. Hän vahvistaa myös että yhtye etsii parhaillaan uutta tuottajaa sillä tuotantotiimi on pysynyt viimeiset 20 vuotta melko samana ja nyt yhtye haluaa kokeilla jotain uutta. Richard myös vihjaa tulevan albumin mahdollisesti jäävän yhtyeen viimeiseksi joten hän haluaa antaa kaikkensa sille. Richardin sanomiset nostivatkin melkoisen kohun saksankielisessä mediassa tällä viikolla kun useat eri julkaisut uutisoivat Rammsteinin päättäneen lopettaa uransa seuraavan albumin jälkeen. Bändi oikaisi huhuja kotisivuillaan sanomalla että he eivät ole tehneet "salaisia" suunnitelmia jäähyväisalbumista tai -kiertueesta vaan menestyksekkään festarikiertueen jälkeen keskittyvät nyt uusiin kappaleisiin.

Paul puolestaan kertoo MetalInjectionin haastattelussa yhtyeen nauttineen kesän kiertueesta ja palaavan studioon syyskuussa pidettyään hieman kesälomaa. Paulin mukaan kesän kiertue oli tarkoituksella lyhyt sillä osa yhtyeen jäsenistä hän itse mukaan lukien olisi halunnut keskittyä uuteen albumiin ja osa halusi lähteä kiertueelle. Myös Paul kertoo yhtyeen haluavan kokeilla jotain uutta tulevalla albumillaan mutta vakuuttaa myös että yhtye ei eksy liian kauaksi tutusta Rammstein-soundista. Ohtuleht.ee:n haastattelussa Paul kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia bändin lavashowsta kuten että Sonnen aikana nähtävä pyrotekniikka saa Tillin juomapullot sulamaan ja joskus Schneiderin on heitettävä pyroteknikoita kohti rumpukapula merkiksi sietämättömäksi käyvästä kuumuudesta. Paulin mukaan tuleva albumi on valmis todennäköisesti vuoden 2018 alussa.

The Independentin haastattelussa Paul ja Schneider keskustelevat Rammstein: Paris livejulkaisusta kertoen mm. että yhtye antoi melko vapaat kädet Jonas Åkerlundille filmin tekoon, mikä oli uutta yhtyeelle, sillä tähän saakka bändi on itse suunnitellut projektiensa ulkoasun. Schneiderin mukaan yhtye puuttui lopulliseen julkaisuun ainoastaan hieman rajoittamalla visuaalisia efektejä, jotka hänen mukaansa tekivät filmistä liian vaikeasti seurattavan. Paul paljastaa haastattelussa yhtyeellä olevan 24 kappaleeseen jo sanoitukset olemassa mutta tulossa ei kuitenkaan ole tupla-albumia vaan yhtye valitsee vain parhaat kappaleet albumille. Odotettavissa on siis perinteinen 11 kappaleen Rammstein-albumi. Myös Schneider kertoo yhtyeen tulevan toimeen keskenään mainiosti, "ehkä se tulee iän myötä, et enää yritä muuttaa ystäviäsi mieleiseksesi, vaan hyväksyt heidät sellaisena ja annat heille tilan minkä he tarvitsevat." Kaksikko kertoo Rammsteinin pyytäneen Olsen Involtinin johtamaan harjoituksia. Involtini on työskennellyt yhtyeen kanssa aikaisemmin Mutter ja Reise Reise albumeilla, ja hänen roolinsa harjoituksissa on auttaa yhtyettä keskittymään oikeisiin asioihin sekä ehkäistä erimielisyyksiä, "Jos kaksi meistä on eri mieltä niin otamme Olsenin päättämän suunnan. Hänen ansiostaan meidän ei tarvitse tapella niin paljon eikä kenenkään tarvitse tappaa toista saadakseen tahtonsa läpi", sanoo Schneider.

Yhteenvetona seitsemännen studioalbumin edistymisestä voidaan siis sanoa että asiat etenevät Rammsteinille tyypillisesti omaan tahtiinsa ja varsinaisia uutisia asiasta saadaan odotella vielä jonkin aikaa.

Yhtyeen jäsenillä on ollut myös aikaa keskittyä sivuprojekteihinsa sillä Till ja Flake ovat julkaisseet uutta kirjallisuutta. Flaken eräänlainen muistelmateos "Heute hat die Welt Geburtstag (Tänään on maailman syntymäpäivä)" kertoo ilmeisesti ajasta saksan punk-piireissä ennen Rammsteinin syntyä. Tillin ja Joey Kellyn yhteisteos "Yukon: Mein gehasster Freund (Vihattu ystäväni)" kertoo tarinan ystävysten matkasta läpi Alaskan erämaan sisältäen kuvia sekä Tillin runoja ja tekstikatkelmia. Molemmat teokset ovat ennakkotilattavissa RammsteinShopista:

Flake: Heute hat die Welt Geburtstag
Yukon: Mein gehasster Freund: Standart Edition, Limited Edition
Yukon-Bildband.de
«Seuraava ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 Edellinen»