Rammstein-HQ @ Facebook Rammstein-HQ @ YouTube Rammstein-HQ RSS-syöte Google Translate
Saksan PETA neuvoo Tilliä hakeutumaan terapiaan.
08.12.2017
Rammstein Till Lindemann PETA
Eläinsuojelujärjestö PETA on avoimessa kirjeessään kehoittanut Till Lindemannia hakeutumaan terapiaan. Syy tähän on Tillin hiljattain haastattelussa kertoma seikka jonka mukaan hän tykkää rauhoittua metsästyksen ja kalastuksen parissa. PETA:n edustajan, meribiologi Tanja Breiningin mukaan "eläinten tappaminen löytääkseen itsensä on paitsi hyvin kyseenalaista, myös täysin epäloogista." Hänen mukaansa Tillin olisi hyvä käydä läpi terapiajakso kohdatakseen tunteensa, jolloin hänen ei enää tarvitsisi piileskellä kiväärinsä ja kalastusvapansa takana. Nähtäväksi jaa noudattaako Till järjestön ohjeita.

PETA:n avoin kirje
Haastatteluja & kirjallisuutta
19.09.2017
Kesän festarikiertueen päätyttyä on yhtye antanut haastatteluja useille eri medioille. LoudWiren ja Resurrection Festin haastattelema Richard kertoo mm. että yhtyeellä on tällä hetkellä 28 "ideaa" tulevaa albumia varten ja huolimatta siitä että hän oli melko hermostunut paluusta studioon on hän kuitenkin nauttinut jälleen bändin yhdessäolosta. Richard kertoo myös ettei bändillä ole tällä hetkellä lainkaan levysopimusta eikä manageria joten heihin ei kohdistu painetta tältä suunnalta. Hän vahvistaa myös että yhtye etsii parhaillaan uutta tuottajaa sillä tuotantotiimi on pysynyt viimeiset 20 vuotta melko samana ja nyt yhtye haluaa kokeilla jotain uutta. Richard myös vihjaa tulevan albumin mahdollisesti jäävän yhtyeen viimeiseksi joten hän haluaa antaa kaikkensa sille. Richardin sanomiset nostivatkin melkoisen kohun saksankielisessä mediassa tällä viikolla kun useat eri julkaisut uutisoivat Rammsteinin päättäneen lopettaa uransa seuraavan albumin jälkeen. Bändi oikaisi huhuja kotisivuillaan sanomalla että he eivät ole tehneet "salaisia" suunnitelmia jäähyväisalbumista tai -kiertueesta vaan menestyksekkään festarikiertueen jälkeen keskittyvät nyt uusiin kappaleisiin.

Paul puolestaan kertoo MetalInjectionin haastattelussa yhtyeen nauttineen kesän kiertueesta ja palaavan studioon syyskuussa pidettyään hieman kesälomaa. Paulin mukaan kesän kiertue oli tarkoituksella lyhyt sillä osa yhtyeen jäsenistä hän itse mukaan lukien olisi halunnut keskittyä uuteen albumiin ja osa halusi lähteä kiertueelle. Myös Paul kertoo yhtyeen haluavan kokeilla jotain uutta tulevalla albumillaan mutta vakuuttaa myös että yhtye ei eksy liian kauaksi tutusta Rammstein-soundista. Ohtuleht.ee:n haastattelussa Paul kertoo mielenkiintoisia yksityiskohtia bändin lavashowsta kuten että Sonnen aikana nähtävä pyrotekniikka saa Tillin juomapullot sulamaan ja joskus Schneiderin on heitettävä pyroteknikoita kohti rumpukapula merkiksi sietämättömäksi käyvästä kuumuudesta. Paulin mukaan tuleva albumi on valmis todennäköisesti vuoden 2018 alussa.

The Independentin haastattelussa Paul ja Schneider keskustelevat Rammstein: Paris livejulkaisusta kertoen mm. että yhtye antoi melko vapaat kädet Jonas Åkerlundille filmin tekoon, mikä oli uutta yhtyeelle, sillä tähän saakka bändi on itse suunnitellut projektiensa ulkoasun. Schneiderin mukaan yhtye puuttui lopulliseen julkaisuun ainoastaan hieman rajoittamalla visuaalisia efektejä, jotka hänen mukaansa tekivät filmistä liian vaikeasti seurattavan. Paul paljastaa haastattelussa yhtyeellä olevan 24 kappaleeseen jo sanoitukset olemassa mutta tulossa ei kuitenkaan ole tupla-albumia vaan yhtye valitsee vain parhaat kappaleet albumille. Odotettavissa on siis perinteinen 11 kappaleen Rammstein-albumi. Myös Schneider kertoo yhtyeen tulevan toimeen keskenään mainiosti, "ehkä se tulee iän myötä, et enää yritä muuttaa ystäviäsi mieleiseksesi, vaan hyväksyt heidät sellaisena ja annat heille tilan minkä he tarvitsevat." Kaksikko kertoo Rammsteinin pyytäneen Olsen Involtinin johtamaan harjoituksia. Involtini on työskennellyt yhtyeen kanssa aikaisemmin Mutter ja Reise Reise albumeilla, ja hänen roolinsa harjoituksissa on auttaa yhtyettä keskittymään oikeisiin asioihin sekä ehkäistä erimielisyyksiä, "Jos kaksi meistä on eri mieltä niin otamme Olsenin päättämän suunnan. Hänen ansiostaan meidän ei tarvitse tapella niin paljon eikä kenenkään tarvitse tappaa toista saadakseen tahtonsa läpi", sanoo Schneider.

Yhteenvetona seitsemännen studioalbumin edistymisestä voidaan siis sanoa että asiat etenevät Rammsteinille tyypillisesti omaan tahtiinsa ja varsinaisia uutisia asiasta saadaan odotella vielä jonkin aikaa.

Yhtyeen jäsenillä on ollut myös aikaa keskittyä sivuprojekteihinsa sillä Till ja Flake ovat julkaisseet uutta kirjallisuutta. Flaken eräänlainen muistelmateos "Heute hat die Welt Geburtstag (Tänään on maailman syntymäpäivä)" kertoo ilmeisesti ajasta saksan punk-piireissä ennen Rammsteinin syntyä. Tillin ja Joey Kellyn yhteisteos "Yukon: Mein gehasster Freund (Vihattu ystäväni)" kertoo tarinan ystävysten matkasta läpi Alaskan erämaan sisältäen kuvia sekä Tillin runoja ja tekstikatkelmia. Molemmat teokset ovat ennakkotilattavissa RammsteinShopista:

Flake: Heute hat die Welt Geburtstag
Yukon: Mein gehasster Freund: Standart Edition, Limited Edition
Yukon-Bildband.de
Popkultur Award & Loudwire-äänestys!
17.09.2017
Rammstein Popkultur 2017
Viime viikon perjantaina Berliinin Tempodromissa pidetyssä Preiz Für Popkultur-gaalassa Rammstein palkittiin kategoriassa "näyttävin liveshow". Paikalla tunnustusta lunastamassa oli Flake. Saksan popkulttuurin edistämisyhdistys palkitsee vuosittain eri artisteja saavutuksistaan popkulttuurin alalla.

Yhtye on ehdolla myös tämän vuoden Loudwire-awardin saajaksi kategoriassa "omistuneimmat fanit". Palkintoa tavoittelee Rammsteinin lisäksi myös Babymetal, Blink-182, Halestorm, I Prevail sekä Iron Maiden. Palkinnon saaja ratkeaa äänestyksen perusteella joten käyhän antamassa äänesi täällä!
Rock am Ring keskeytetty ja Rammsteinin esiintyminen peruttu terroriuhan vuoksi.
03.06.2017
Rock am Ring 2017
Eilen ilmenneen mahdollisen terroriuhan vuoksi järjestäjät joutuivat keskeyttämään Nürburgringillä järjestettävän Rock am Ringin sekä tyhjentämään koko festarialueen. Tämän johdosta Rammsteinin illan keikka peruuntui. Mediassa liikkuneiden tietojen mukaan poliisi on kuulustellut kahta festareiden työntekijää ja epäilee heidän jättäneen jotain festivaalialueelle. Järjestäjä on tänään ilmoittanut saaneensa luvan jatkaa festareita normaaliin tapaan. Tapahtuman turvallisuusjärjestelyjä on jo kertaalleen tiukennettu Manchesterin viimeviikkoisen iskun takia. Lisätietoja tapahtuman Facebook sivulta.
Kiertue alkoi Islannista!
25.05.2017
Rammstein live 2017
Rammsteinin vuoden 2017 kesäkiertue starttasi lauantaina Islannin Reykjavikista! Rammstein-HQ oli 13 000 muun fanin kanssa paikalla Kórinn-areenalla järjestetyllä keikalla. Hieman yllättäen yhtyeen show ei juurikaan poikennut viime vuoden kiertueesta, eikä yhtään uutta kappaletta kuultu. Avauskappaleena toimi niin ikään Ramm4. Ainoat muutokset showssa liittyivät lähinnä valoshowhun ja lisäksi viime kiertueella Links 2-3-4:ssä nähdyt liekinheitinkitarat esiintyivät nyt Strippedissä. Muuten keikka oli totuttua Rammstein-laatua ja yhtye vaikutti nauttivan esiintymisestä. Hauska yksityiskohta oli Tillin ja Schneiderin tahdittama jalkapallon MM-kisoista tuttu islantilaisfanien Huh-huuto. Kiertue jatkaa kulkuaan kohti Eurooppaa ja kesäkuun 9. on vuorossa Vantaan Rock Fest. Alla Islannin keikan kappalelista, kuvia löytyy Facebookista.

Ramm4
Reise Reise
Halleluja
Zerstören
Keine Lust
Feuer Frei!
Seemann
Ich Tu Dir Weh
Du Riechst So Gut
Mein Herz Brennt
Links 2-3-4
Ich Will
Du Hast
Stripped
Sonne
Amerika
Engel
Rammstein Metal Hammerissa.
08.05.2017
Rammstein Metal Hammer 2017
Rammstein on antanut haastattelun musiikkilehti Metal Hammerille liittyen yhtyeen nykytilaan sekä tulevaan seitsemänteen studioalbumiin. Haastattelun mukaan yhtye työskentelee parhaillaan yhdessä ja asiat etenevät Rammsteinille tyypillisesti omaan tahtiinsa.

"Kaikki riippuu nyt laulajastamme Tillistä, että hän saa ideamme viimeisteltyä. Tällä hetkellä meillä on noin 30 kappaletta joihin osaan on jo lyriikat. Monta kysymystä on kuitenkin vielä vailla vastausta", kertoo Richard.

Hänen mukaansa yhtye saattaa jopa kokeilla toista tuottajaa, jolloin tuleva albumi olisi ensimmäinen muun kuin Jacob Hellnerin tuottama.

"Tavoitteenamme on tällä hetkellä kirjoittaa hyviä kappaleita ja ehkä kokeilla jotain totutusta poikkeavaa", lisää Paul.

Lue verkkolehti tai tilaa printtiversio täältä.
«Seuraava ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 Edellinen»